Cris Monen

Cris Monen begon tijdens zijn 7e levensjaar al met het bespelen van de gitaar. Het was dan ook niet verwondelijk dat hij na de middelbare school ging studeren aan het Hilversumse Conservatorium. Één jaar later kreeg hij de geweldige kans om te gaan touren met de "Lost Wandering Blues & Jazz Band" die onder leiding stond van bluescat Danny Fitzgerald. Na een zeer succesvolle tour door Europa trokken zij door naar New York en speelde langs de oostkust van de Verenigde Staten.

Na het buitenland volop beproeft te hebben keerde Cris terug naar eigen bodem en startte hij de Cris Monen Jazz & Blues Band op. Een gouden zet! Cris heeft zijn naam inmiddels volop waar gemaakt. De Jazz & Blues Band speelde al een aantal malen op het North Sea Jazz Festival, en is de favoriete begeleidings band van topvocaliste Madeleine Peyroux (de grote belofte van het North Sea Jazz ).

De Cris Monen Jazz & Blues Band wordt niet alleen binnen Nederland opgemerkt maar ook ver daar buiten. Zij zijn een graag geziene gast in Zermatt (zwitserland), Italië, en Parijs. Tevens hebben zij een tournee door Brazilië gedaan met Madeleine Peyroux.

Het repertoire van de band beslaat met name de periode van 1920 tot 1950. Klassiekers van Bessie Smith, Billy Holiday, Fats Waller, Louis Jordan en Nat King Cole brengen de luisteraar terug naar vervlogen tijden. De band werkt avondvullend en is inzetbaar voor zowel rustige achtergrond muziek , als het swingende dansbare genre. Een volle dansvloer is geen uitzondering!