Graziëlla Hunsel Rivero

De Surinaams/Spaanse zangeres uit de Bijlmermeer, dochter van de diva van het Surinaamse levenslied Anne-Marie Hunsel, is al heel lang actief op muzikaal gebied. Op 5 jarige leeftijd begon het allemaal tijdens een talentenshow van het buurthuis de Bonte kraai in Amsterdam, waar zij als "Michael Jackson" een van de prijzen behaalde. Drie jaar later deed ze voor het eerst mee aan een muzikaal project van haar moeder.

Door een behaalde eerste plaats met de schoolband van het Amsterdams Lyceum op de jaarlijkse artistieke interlyciale, werd er een geluidsopname van het nummer "Get here" van Oleta Adams naar de audities van de Henny Huisman's soundmixshow gezonden. De toen 15 jarige Graziëlla was publieks favoriet en verpletterde TV kijkend Nederland met haar fantastische optreden in de finale. Al snel stond zij onder contract bij het artiestenbureau van Joop van de Ende en ging zij voor het eerst met haar moeder op tour door Suriname, waar zij in het voorprogramma stond. Daarnaast maakte ze ook deel uit van de swingbeatband "the State", waar zij samen met de bekende zangcoach Babette Labeij de leadzangers was. Vele succesvolle projecten volgden.

Haar eigen productie de theatershow "The Grand ladies of Jazz" ging op 22 oktober 2011 in een uitverkocht Bijlmer Parktheater in première. In deze voorstelling worden er songs vertolkt van Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald en Dinah Washington. Zij ging een samenwerking aan met de zangeressen Anne-Marie Hunsel en Yvette de Bie en laten in deze voorstelling het publiek een kijkje nemen naar de vrouw achter de zangeres. Dit alles in een setting van de beroemde Cottonclub in Harlem, New York. Deze, door haarzelf geproduceerde, theatershow zal dit jaar en in 2015 ongetwijfeld opnieuw volle zalen in theaters door het hele land trekken!