Jean Louis van Dam

Jean Louis van Dam is een allround pianist met veel ervaring. Hij speelt in diverse bands en begeleidt een groot aantal bekende artiesten. Hij deed (op inmiddels meer dan 60 cd's) studiowerk voor diverse artiesten, werkte 12 jaar als pianist, componist, arrangeur en orkestleider van de Nederlandse cabaretière "Tineke Schouten", toerde met haar langs alle grote schouwburgen en werkte ook mee aan haar cd's en tv shows. Ook begeleide hij diverse bekendheden als Georgie Fame, Woody Shaw, Frans Poptie, Rita Reys, Eddy Sanchez, Sanny Day, Johnny Meyer, Eddy Doorenbos, Meta de Vries, Joke Bruijs, Carl Schulze, Tetske van Ossewaarde, Madeline Bell en Edwin Rutten.

In de studio realiseerde hij een aantal cd-producties onder eigen label: een cd met Hermine Deurloo, gitaarmuziek (Pieter Nanne), twee piano cd's met achtergrondmuziek, enkele jazz cd's en een cd met popsongs met zangeres Shyla Zoet. Ook maakte hij met zangeres Nancy Ruth een cd met Spaanstalige songs, met collega Frits Landesbergen speelt hij op cd's met o.a. Joke Bruijs, Gerard Cox en Edwin Rutten en onlangs maakte hij samen met André Vrolijk een cd met Mick Harren.
Jean Louis werkt vaak solo op de achtergrond bij bijzondere gelegenheden, exclusieve feesten, diners, gala's en presentaties.

Zijn repertoire is heel gevarieerd: jazzy, latin, popsongs, easy listening, maar ook Hollands, Spaans en Frans repertoire (eventueel door Jean Louis op accordeon gespeeld, wat de sfeer van uw event nog extra kan versterken).

Van beschaafd verzorgde achtergrondmuziek tot een bruisend feest, door Jean Louis met een enorme uitstraling gebracht en tot in details verzorgd.

Naast de soloact is Jean Louis tevens te boeken als duo met zangeres, bassist of gitarist, als trio (voor dinerdansant), als kwartet met zangeres en met zijn complete partyband 'Total View' voor bruiloften en diverse evenementen als bedrijfsfeesten, gala-avonden etc. Hij beschikt indien nodig over een eigen piano en professionele geluid- en lichtset.