Nathaly Masclé

Nathaly Masclé is een zangeres die in de bijna 30 jaar dat ze nu actief is haar sporen in de muziek ruimschoots heeft verdiend.

Haar tv debuut maakte ze op 17 jarige leeftijd in het programma De Vuist van Willem Duys met haar single " Sittin' by my radio" een medley van oude successen van Karen Carpenter. Richard Carpenter was ontroerd door deze hommage aan zijn zus en wilde zelfs een song voor Nathaly schrijven.

Nathaly studeerde af aan de Akademie voor Lichte Muziek van John de Mol sr. en aan het Hilversums Conservatorium.

Ze was leadzangeres in diverse orkesten (o.a. Casino, Hollywood Boulevard, Glenn Miller Orchestra) waarmee ze bijna alle Nederlandse artiesten heeft begeleid maar ook veel in het buitenland heeft gewerkt.

Ze was finaliste bij het Helexpo Songfestival of the European Countries Greece 1994 en het Nationaal Songfestival 2005.

Nathaly's hart ligt zowel bij de jazzmuziek als bij het populaire genre. Ze werkte mee aan de cd "A living legend" van de legendarische saxofonist Harry Verbeke (The Diamond Five) en treedt momenteel met haar eigen jazzformatie op o.l.v. pianist Jean Louis van Dam, Frits Landesbergen en Eric Timmermans.

In 2001 formeerde ze haar damesgroep "Femme Vocale". Diverse optredens volgden met in 2012 zelfs deelname aan het tv programma The Winner Is (Talpa). In 2014 besloot zij Femme Vocale in de oude samenstelling op te heffen. Inmiddels heeft ze een nieuw damestrio "Superb Voices" met de geweldige zangeressen Liane Hoogeveen en Lucette Snellenburg.

Nathaly is een veelgevraagd zangcoach met een eigen zangpraktijk STAGEDOOR Ze heeft lesgegeven aan diverse muziekscholen en veel van haar leerlingen stroomden door naar een vakopleiding.

Solistisch zichzelf aan piano begeleidend, maar ook musicerend met andere collega's legt Nathaly zich voortdurend toe op het ontwikkelen van nieuwe muzikale concepten.

Ze werkt momenteel aan een nieuwe cd onder eigen naam.

Voor meer informatie: website