Njambi Atema

Jazz/soul zangeres Njambi is van Keniaans/Nederlandse afkomst. Met haar indrukwekkende, loepzuivere en soulvolle stem is zij op het podium een opvallende verschijning. Njambi is uiterst veelzijdig en thuis in zowel pop, soul, funk als jazz, maar zij is op haar allerbest in gepassioneerde soul songs van bijvoorbeeld Whitney Houston, Marvin Gaye, Stevie Wonder en Michael Jackson.

Tijdens en na haar conservatoriumopleiding heeft Njambi met vele toppers uit de Nederlandse jazz gewerkt zoals Lydia van Dam, Marc van Vugt, Theo de Jong, Heleen Schuttevaer, Rhiannon, Denise Jannah, Robin Eubanks, Bart Lust, Jasper Gloerich en Pablo Nahar.
Inmiddels een zeer ervaren studiovocalist, heeft Njambi meegewerkt aan uiteenlopende opnameprojecten van Moritz Schmittat, Grijze Massa, Piro Syklone, Kyteman, Rhino, Felix Dulfer en Nox.

Njambi treedt in vele jazz- en popensembles op, maar ook met haar eigen jazzfunk band "Njambi": een sensationele live band met stuk voor stuk topmusici. Zij spelen een opvallende mix van eigen nummers, jazzstukken en funky moderne grooves waarop gedanst kan worden.

Voor meer informatie: website